Lokaal delen, lenen en ruilen in Enschede

Lokaal delen, lenen en ruilen in Enschede. Vroeger waren burendiensten heel gewoon. Het lenen en gebruiken van elkaars spullen kwam dagelijks voor.

Lokaal delen, lenen en ruilen in Enschede

In de huidige economie is bezit en eigendom echter belangrijker geworden. Zonde en jammer, want het delen van spullen of elkaar helpen met een huis-tuin-keuken klus is veel leuker en nog goed voor de buurt ook. EnschedeDeelt maakt dat laatste daarom mogelijk voor iedereen in de gemeente Enschede. EnschedeDeelt.nl is een lokale deelwebsite, een soort marktplaats waarop iedereen in Enschede, Lonneker, Boekelo, Usselo en Glanerbrug van alles met elkaar kan delen. Of het nu gaat om spullen, gereedschap, auto’s, klusjes of kleding, je kunt het via de website ruilen, weggeven of uitlenen aan mensen bij je in de buurt. Het werkt in principe heel eenvoudig. Je gaat naar de website, maakt een account aan en zoekt wat je nodig hebt of je plaatst zelf een item online dat je wilt delen met buurtgenoten. Eigenlijk gaan we dus terug naar grootmoeders tijd, maar dan met de technologie van nu. De deeleconomie is door de komst van het internet en online deelplatformen weer helemaal booming. Van bezit naar gebruik; Toch vraagt het weer gaan delen van onze eigendommen wel om een flinke verandering van ons denken en doen. Wat doe jij als je voor het eerst op skivakantie gaat maar geen skikleding of een ski-box voor op de auto hebt? Wat doe je als je een taart wil bakken voor je verjaardag maar de mixer is kapot? Wat doe je als jouw sportvereniging materialen nodig heeft? Koop je dan gelijk nieuwe spullen? In veel gevallen wel, want we zijn immers jarenlang gewend geweest om nieuwe spullen te kopen als we ergens behoefte aan hadden. Maar heb je er al weleens aan gedacht om het tijdelijk van buurtgenoten te lenen of andere verenigingen om hulp te vragen? Delen met jouw buurt, straat of sportclub; Om de drempel om te starten met delen te verlagen en het onderling vertrouwen te vergroten is het mogelijk om een besloten deelgroep te starten op EnschedeDeelt. Zo kan je bijvoorbeeld met jouw buurt, straat, initiatief of sportclub in eigen deelgroep allerlei zaken delen met je buren, familie of sportmaatjes. Mensen zijn namelijk vaak sneller geneigd spullen uit te lenen aan of klusjes te doen voor mensen die ze al kennen of waar ze een bepaalde band mee hebben. Vertrouwen speelt online natuurlijk sowieso een grote rol. Naast de deelgroepen heeft de website daarom allerlei aanvullende services die dat vergroten zoals: gebruikers reviews, account verificatie, huurvoorwaarden en verzekeringen. Goed voor de buurt, het milieu en de portemonnee; Wat in ieder geval als een paal boven water staat is dat het lokaal delen tussen inwoners, maatschappelijke initiatieven, sportclubs en scholen onder andere zorgt voor meer sociale verbinding in Enschede. Mensen komen met elkaar in contact, delen spullen en helpen elkaar met een klus of zorgtaak. Hoe leuk is dat? Daarnaast is het ook nog goed voor het milieu, want we gaan beter om met alle spullen die we al hebben, we kopen minder nieuw en dat is ook weer goed voor onze portemonnee. Deel jij mee in Enschede?

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017.

Over Wilma Stegink Duurzaamheidadvies & Coaching

Dit bericht is geschreven door Wilma Stegink Duurzaamheidadvies & Coaching. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Enschede. Trefwoorden van Wilma Stegink Duurzaamheidadvies & Coaching uit Enschede : duurzaamheidsadviseur, duurzaamheidsadvies, duurzaamheidsadviesbureau, duurzaamheidsprofessional, activiteiten verduurzamen, duurzame verbetervoorstellen, loopbaancoach, loopbaancoaching, coaching persoonlijke ontwikkeling, personal coach, personal coaching,.

Lees meer over Wilma Stegink Duurzaamheidadvies & Coaching.